Sjukstugedag

Hej!

Igår så var jag med några danskar och en norsk och såg True Grit, den var faktiskt riktigt bra, skulle gärna se den igen! De tyckte jag såg sliten ut och det är jag ju, har gått ner ungefär fem kilo sen jag kom hit.

Idag gick jag för att ta en taxi som vanligt när jag kände att det inte stod rätt till, sprang hem och så började det flöda igen :(. Så jag sa till min chef att jag skulle jobba med min uppgift hemifrån idag. Senare klockan 2 (indisk tid, vi kom dit halv 3 och ändå var han upptagen) så gick vi till en doktor som undersökte mig och frågade mig frågor och så. Så nu går jag på 3 piller och vätskeersättning. Antibiotika, antispygrej och antibajsgrej. Ska köra det i 5 dagar och se om det blir bättre.

Nog elände, nu kommer lite bilder från Old Delhi! (där en pojke försökte kasta nått på mig och enligt indierna försöka sno av mig, men jag tog tag i hans arm innan och drog bort honom :) ).

Old Delhi

Hej! oj oj, igår var helt tokigt kul, världens fest. Det var livemusik med massa bra musiker och öppen bar och supergod mat! Det var hos en kompis till Vianca vars pappa är diplomat av någon sort, så flott hus. Det kommer nog inte bilder på det, får se om jag vågar lägga upp :)
IDag har jag ialla fall varit med Per, en norrman och sen Joscha, vi var i old Delhi och gick runt, åt kebab på ett grymt ställe, sen gick vi in i moské och blev lurade på pengar. Dumma turister, jag fick bära kilt! kommer massa bilder från old delhi sen. Visste inte om jag skulle synas :)

Bilder

Hej hej, men jag kan inte filma ur länge som helst går inte att ladda upp filmerna då :) har ett par till på lager. igår var vi hos danskarna och drack öl och så, det var trevligt. Ikväll ska vi hem till någon vars far är diplomat, dom ska ha massa betjänter och sånt, ska bli ballt!

Film från min gata

Här filmade jag bara lite så ni ska se hur det ser ut när man går ut ifrån mig
Ska försöka filma nån prata indiska men det är svårt, dom pratar tyst.

Shoppingcenter

Det här är mitt närmsta shoppingcenter.

Matblogg -bilder (Varning sista bilden)

Hej hej, ja idag var det som skönt ute, gick med shorts och uppkavlad skjorta och 2 knappar uppknäppta :) Moa: jag vet inte om jag får visa bilder på dem, men dom finns på facebook på mina vänner, "Darivianca" och "Josch". Ska visa lite mat jag ätit. Här hag jag lagat, det ser ut som hundmat. Det är någon kyckling kebab som jag stekte i lök, vitlök, sen krossade jag den bara och hedde i pasta och ärter.
Här har vianca lagat mat, väldigt gott. Dåligt tagen bild.
Sen så hitta jag en av naturens egna delikateser, jag har ingen aning om vilken typ av varelse som har gjort den här, den är enorm!. Enjoy (varning)

Video på regn

Hej, Nu sitter jag på jobbet och väntar på en uppgift! Det är ganska bra väder idag kanske 22 och smog (skitig dimma typ), här är en video på när det regnade två dagar sedan. godmorgon och ha en bra dag

På jobbet

Hej hej!

Idag har jag inte heller gjort så mycket på jobbet, väntar mest på en uppgift att göra. Idag tog jag med mig egen mat till jobbet, Vianca säger att jag inte ska äta så stark mat, för magen. Jag gjorde tomatsås och pasta med massa ost och lite kyckling i.

Här håller en nisse upp dörren för alla som ska äta, det är ett Punjab-ställe (någon del av Indien).

Intefåttsåmycketgjortdag

Hej, hej!

Idag har jag inte alls fått något vettigt gjort, kom till jobbet vanlig tid runt 10. Väntade hela dan på att få något att göra, fick åka hem vid 4. Sen skulle ja ta ut pengar men det gick inte, vet inte varför. Sen så har jag varit hemma bara.

Slummen utanför kontoret.

Diarré!

Hej!

Idag har jag varit hemma för igår fick jag lite akutproblem, de jag bor med gick på en fest. De gick 10 och kom hem 11 så det var nog inte en så kul fest! Idag har jag som knappt ätit nått, främst för jag inte varit hungrig.

En på jobbet tyckte jag såg ut som Shaggy, gör jag det? Vianca har två kompisar över som jag bjöd på min whiskey, de älskade den och de är trevliga :) Snart ska vi äta kyckling med sesamfrö och gult ris, kan ta en bild!
PS. Städerskan sa att alla som bor i det rummet jag bor i har det rörigt!! Har ni hört på maken!

Bra lördag!

Så nu är jag hemma, det kändes extra skönt att åka hem idag :) Idag så åt alla på kontoret tillsammans och alla reste sig upp när chefen kom in, då skrattade jag så undra han varför. Sa som det var, att vi inte gör så i sverige. Sen så fick jag efter maten som dom bjöd på berätta om mig själv och berätta om sverige. Sen så kom min guru det var kul :) Efter det så gick alla ut och spelade cricket. (mobilbild) mitt kontor till vänster, och det blåa där är skjul och så, ska visa bild på det sen
Sen när jag hade lärt mig reglerna, så kom en pojke satte sig på berget och bajsa, det är som ett slumområde så dom barjsar överallt.
indien bajsar

jobbdag LÖRDAG! snap

Hej nu sitter jar och jobbar, skriver citat som ska skickas ut till företag, så ska dom välja vilket citat som passar bäst in på dom, (dom skriver inte egna citat). Toaletten luktar så mycket bajs att jag nästan spyr när jag andas genom munnen även. Här sitter jag, är trött vi var hemma hos normänn och danskar från ambasaden igår.

Jobbdag fredag

Hej idag på jobbet har det varit lite rörigt men det ordnar nog upp sig. Föresten så jobbar jag imorgon, då blev jag lite ledsen, hade sett fram emot fredag. Vi jobbar varannan lördag. I förrigår så såg vi en krockad auto-riksaw hela fronten var intryckt! Detta åt vi för någon dag sen. det är kyckling med ost i någon slags ströbröd.
Här är vårat medicinskåp :) Vianca ha ordning

Städerskan!

Har inte haft något att skriva om riktigt. På jobbet gör jag mest research om företaget och ska göra en Powerpointgrej om företagets lösningar. Åt världens starkaste pizza igår, det stod strimlad grön chilli, och det var supermycket och den var nog det starkaste jag smakat så det brände när den skulle ut väg två. Såhär typ ser det ut innan hon städar.

Tankar och så- tisdag

Så himla skönt att få komma hem och veta att man bara kan ta det lugnt hela kvällen! Idag har det regnat FYI så idag fick jag låna en halsduk av Vianca :) Det behövdes, blir faktiskt kallt i Autos-en(?). Snart ska jag berätta lite hur jag uppfattar indien, men först en bild, titta vilken duktig hushållerska vi har! :P (ska visa ett kort från kvällen sen så får ni jämföra. Titta hur hon har surrat i sladden till tangentbordet och sen har hon lagt alla andra sladdar i lådan och ställt allt fint :)
Observationer:
Jag har sett en sopptunna sen jag kom hit, den var full.
Ligger nog 20-50 skräpsaker på varje kvm, överallt.
Det finns inga regler i trafiken, påväg hit körde vi på fel sida vägen en kilometer eller så.(eller jo det finns en ,tuta om du är nära nån, så dom inte kör in i dig)
Har man ingen tuta så dör man.
alla fina bilar (bmw 7 serie osv) inte en skråma, ingen vågar krocka med dom.
Alla som inte är rika gillar tejp och snören (för att hålla ihop bilen).
Varje gång det blir rött ljus så är det rött i 5 minuter
Vid varje röljus så går det barn och säljer ELLE och handdukar(osv)
Indier kan inte nicka, vridningen på jorden gör så att dom skakar på huvet lite snett när dom ska nicka.(tänk dig att du för en 8a med näsan)
Folk är jättefacinerade över att vi på vintern ibland bara har några timmar sol per dag :O (dom har alltid 12/12, detta är typ det enda dom vill veta om sverige)

Måndag jobbdag

Hej! Idag for jag på jobbet, det var cirka 1 mil, gjorde inte så mycket. Skulle få låna en laptop som jag kunde ha i jobbet men den funkade inte och hela dan gick till att vänta på datorn, till slut klockan fyra åkte jag hem. Så nu sitter jag och ska läsa om företaget, så vi kan se imorgon vad jag kan jobba med.

Sen så blev jag frågad om jag ville med på bio och mat, då sa jag ja. Så då tog jag en sån auto, han var bög och försökte flörta med mig, huvva läskigt.
Här fick vi efter maten, skulle vara fräscht men jag och tysken tyckte båda att det smakade tvål :P

Bilder!

Idag var vi på köpcentrumet igen och det var totalt smockat med folk, det var mest jobbigt!
indien hus
De stöttar taket medan de bygger.
indien barn
Barnen satt vid huset.
indien Avlopp
Något avlopp eller nått, luktade bajs och döda djur.
indien gas
Här åt vi idag.

Video från auto riksaw

Här är en video från när jag åkte auto riksaw i veckan.

Söndag

Hej! Idag ska jag försöka att fota lite så jag kan visa lite mer, man vänjer sig som vid allt som är coolt när man kom. Sen så kommer jag inte ihåg vad jag har visat och inte.

Idag ska vi nog åka till ett köpcentrum igen, jag ska med och köpa en tandborste!

Snart kommer det komma en video om jag lyckas ladda upp den!

Lördag

Hej! Idag har varit en mycket underlig dag. Jag träffade min chef idag, han var spännande, sen så åkte jag på en komediteater som var ganska kul, den handlade om relationer eller nått. Vi åker tunnelbanan här i delhi, och det är verkligen så sjukt som man tror att det, fick tips av tysken: Use your shoulders. Folk puttade och trängdes som tokar och det var folk precis överallt! Till sist så åkte vi och åt mat, vi åt med händerna :)

Fredag, shoppingen igår

Hej nu har jag tagit bilder på det jag köpte och en liten present jag fick :)
Sen då blev jag medlem och fick en dvd :)
Åt det här till frukost, kycklingkebabrulle :)

Shopping

Hej! Som ni kanske förstod av bilderna så var jag och shoppade idag. Jag skulle åka och köpa täcke och påslakan, så jag tog alltså taxin dit. Vi åkte på småvägar genom Delhi därav de coola bilderna. När jag kom fram var det ett stort flott shoppingcentrum med metaldetektorer och massa vakter vid ingången till området.
indien köpcentrum
inden köpcentrum
När man väl kommer in i centrumet står det vakter nästan i varje hörn och i varje affär. Man får lämna ifrån sig kassar och väskor och så får man en bricka med ett nummer. När man är inne i affären, i alla fall jag, så följde det efter minst en person som ska hjälpa. I en affär jag var i, kom tre stycken som ville hjälpa mig. Orkade inte vara där så länge, gillar inte att shoppa :P

Dagen i bilder

M E R E I
- Var i Indien är du?

Jag är i Delhi, jag bor i en "colony" som heter Gulmohar Park i södra Delhi.

Mitt indiska nummer, om ni ska smsa: +91971180025

Dagen i bilder:
indien skräp
indien köpcentrum
indien köpcentrum

Utekväll?

Hej, nu har jag varit ute och gått igen. Skulle gå och äta på samma ställe som jag och tysken (Joscha), en tur på ungefär 1km, det tog 1 timme 45 minuter att hitta dit och hem. Jag hetsade i mig maten, åt ett bröd med cocos samt typ potatismos i och massa såser att doppa i.

Helt otroligt alltså, det går ju inte att ta sig fram här. Det kommer en bil varje sekund så det är svårt att komma sig över gatan. Nästan alla har helljus på, ska filma det någon gång.

Nu ska jag bajsa! Heja på mig att det inte är löst!

Uppdatering(varning): Den var okej, lite varm och lite svidande på grund av maten bara :)
Uppdatering: ska ut och ta några pilsner med gamlingar :)
Indien ute

Bra på rubriker

Hej, idag har jag mest slappat, läst bok och solat mestadels. Ikväll är jag bjuden på något partyliknande på en krog med massa 30+are, ska väl bli kul. Gick ut och gick två gånger idag, första gången gick jag bara och handla lite tvål, shampo och tandkräm, tror jag blev lite lurad, 350rs ville han ha, cirka 50kr. Andra gången tänkte jag gå och utforska lite men såklart gick jag vilse som tusan. Jag fick tänka ut vilken väg jag kom och räkna ut hållet jag skulle till i alla fall så kom jag hem. Har inte tagit något foto idag för att jag klantade mig när jag skulle ladda batteriet till kameran. Lite bilder från igår.
Ps. ett sms kostar 1rs
indien gubbe

Idag, igår + bild

Hej hej! Idag sov jag riktigt länge, la mig vid 22 och vaknade halv 12, så nu tror jag minsann att jag är utvilad! Igår var jag ute och åt mat med tysken, det var bröd med massa skålar som man doppade i. Det var gott och en sak var superstark, han vågade inte ens smaka :) Sen gick vi hem och drack en öl och kollade på X-men. Just det, ölarna kostar maxpris 60rs typ 9kr och de är på 650ml.

Idag satte jag på vattenberedaren och gick upp på taket och läste, det var okej värme men kallt när det blåste. (Säker dusch)
Sen så syntes såna här på insidan av min garderob, Nina kollade upp att det var en symbol för solen! :)

Bilder från terassen!

Jag var uppe på Terassen, bara några trappsteg upp, visar lite bilder, en misslyckad panoramabild först!
Sen så har jagt lagt ihop lite, översta tog jag kort på två kakelbitar som låg på taket där, sen ner på bakgatan, sen sist toaletten som min flickvän ska få änvända :)

Framme!

Allt började bra i Sverige med flyget och så, men när vi kom till Helsingfors blev planet försenat i 4 timmar på grund av något tekniskt fel. Vi fick god mat på planet, kycklingbullar med curry och ris sen en chokladkaka till. Sen kollade jag lite på serier på en sån där entertainment system, sen försökte jag sova men det var svårt för att kärringen framför hade fällt sätet helt så jag inte kunde luta mig på bordet sen så var det så trångt med benen, huvva vet inte om jag fick någon sömn. Sen kom jag i alla fall fram och blev upplockad av en taxinisse med lapp!
Dom har filer, men ingen kör i dom, ingen blinkar och alla tutar!
Det kom några tiggarbarn fram till bilen och knackade på rutan, jag log visa kameran och alla mina pengar och hånskratta! Nej men det var lite eljest faktiskt.
Dom var fina många av bilarna, nästan alla lastbilar var handmålade och alla var ihoptejade, denna var den modernaste jag såg. Sen när vi kom fram gav jag taxikillen 10kr extra så blev han superglad och bar upp min 23kilo tunga väska, han var kanske 160cm lång, 1/3 av hans totalvikt säkert. Här är mitt rum.

Resdag!

Hej, idag har jag inte gjort så mycket, somnade till Superbowl igår. Gick upp åt lite kossa sen åkte vi, så är lite hungrig.
Resan till Helsingfors gick bra men nu är planet massa försenat, fick pengar till mat i alla fall, får se när jag kommer iväg.
Bra att de har gratis internet i alla fall :)

Dagen före resan

Nu är jag hemma hos mamma och ska packa och fixa de sista sakerna, imorgon åker jag ju, vid 5-tiden. Ska skriva lite mer senare idag om jag kommer på något att skriva.

Lördag

Idag har jag varit med min pappa och syster, först träffade vi en kille som har hjälpt mig med kontakterna i Indien. Och det verkade som att alla var avundsjuka på att jag fick åka iväg. Sen så har jag fått lite tips och så, vad man ska undvika, hur man ska pruta och var man ska äta. Har även en svensk kontakt i Indien som bor typ 10 minuter från min lägenhet, så då har jag någon att prata med.

Sen så var vi på Åhléns och köpte presenter till dom i Indien som har hjälpt mig och så. Pappa bestämde, de bestämde att vi skulle köpa såna värmeljushållare och värmeljus, de har inte det där och det skulle uppskattas sa indiern som jag träffade. De var dyra så jag slapp betala :)
Sen gick vi och tittade på när min lillasyster sjöng i en kör i St. Jacobskyrkan i Stockholm.
Bonus, bild från Indien, terrassen på min lägenhet.
utsikt indien

Resa till Stockholm

Nu har jag lämnat Umeå och lilla Nina och det är inte så kul, men jag är här för att hälsa på släkt och vänner innan jag åker till Indien på måndag.
Peter om Nu mer om boendet!:
Du får allt märka ut var närmaste MAX-restaurang ligger också :)

Kollade vart närmaste Mcdonalds fanns men det fanns typ tre i hela Delhi, närmaste 2 mil bort tror jag, de är inte så peppade på kokött ><

trees om Nu mer om boendet!:
Fräckt, ska du GÅ den biten eller tar du nån sån här enorm buss som dom har därborta?
ska bli kul att se bilderna därifrn sen!!

Haha nja, ska typ ta en sån trehjulig auto ricksaw, typ 150 rupi per dag, ungefär 22kr, lät inte så farligt :)
Får se om jag får någon tid till att resa, då åker man sån buss ;P



Reklam-fail


Temperatur i Delhi


Nu mer om boendet!

Nu ska jag visa hur jag ska bo, men först så vill jag berätta om dom två jag ska bo med, det är två stycken. En är en indisk tjej som är läkare i en NGO, hon verkar jättesnäll! Sen så bor det också en tysk kille som också är på praktik, jag vet inte hur gamla dom är.
Den översta bilden är inzoomad ganska mycket på området, det verkar fint! Sen den andra är avståndet till mitt jobb, cirka fem km.

Boende

Hej!

Idag fick jag ett mail från Indien, jag har fått ett boende. Som jag förstår det är det ett rum i en lägenhet, det kommer mer info om boendet senare!

Idag har jag i alla fall varit och tagit min Tuberkulos-spruta och så var jag på apoteket och köpte massa saker!


RSS 2.0